Bjerking logotyp
Tjänstebild

Filmstaden

Den nya toppmoderna Filmstaden på Dragarbrunnsgatan i Uppsala kommer att kunna erbjuda besökarna en överlägsen film- och biografupplevelse, vad gäller ljud, bild och komfort. Den befintliga fastigheten som ägs av Uppsala Akademiförvaltning kommer delvis att rivas och ersättas av en ny byggnad i åtta plan

Här planerar man att erbjuda filmupplevelser i 13 salonger med totalt 900 bekväma stolar. Mat och dryck kommer också att serveras i restaurangmiljö. En av salongerna är en så kallad iSense, Filmstadens eget premiumformat, närmast att jämföra med en IMAX®, vilket ställer mycket höga krav på akustik och termiskt klimat.

Bjerking har projekterat rör, luft- och styrinstallationer under systemhandlingsskedet och därpå bygghandlingsprojektering av rör- och luftsinstallationer som vi utför åt rörentreprenören Assemblin och luftentreprenören ADero.

Bjerking bidrar med energieffektiva systemlösningar i detta spännande projekt som ska nå certifiering Miljöbyggnad nivå silver. Nya Filmstaden förväntas öppna våren/sommaren år 2024.

Det är som att bygga ett tetris i skala 1:1. Utmanande installationstekniskt, både att ta sig fram, men också att uppfylla de extremt tuffa akustikkraven, säger Robert Norström, uppdragsansvarig på Bjerking.

Bildkälla: Arcona

Kontakt

Upptäck fler uppdrag