Bjerking logotyp
samtal vid en anställningsintervju
samtal vid en anställningsintervju

Om oss

Vi är ett medarbetarägt teknikkonsultföretag inom samhällsbyggnad. Våra kontor finns i Uppsala, Stockholm, Luleå och Göteborg.

Vi tror på personligt engagemang och kraften i att vara smarta tillsammans. Att bygga vidare på det som fungerar och tänka nytt med innovation och framtidsperspektiv.

Med omtanke som ledstjärna skapar vi smarta lösningar på komplexa problem. Genom att utmana och bjuda in till dialog och samarbete tar vi steget mot en framtid som är hållbar och hälsosam.

Därför uttrycker vi vårt syfte så här:

Framåt tillsammans.
Med omtanke.

Vår historia

År 1934 hade lättmatrosen Sven-Erik Bjerking fått nog av livet till havs, han packade sin sjömanssäck och mönstrade av. På landbacken satte sig Sven-Erik i skolbänken. Under studietiden arbetade han extra som arbetsledare vid olika byggen. 1943 grundade han företaget S-E Bjerking konsulterande Ingenjörsbyrå i Uppsala.

Affärerna gick bra och företaget växte. Engagerade medarbetare som arbetade tillsammans var nyckeln till framgång. Detta var något Sven-Erik lärt sig från åren till sjöss – alla ombord är viktiga. Därför överlät han år 1957 ägandet till medarbetarna.

Medarbetarägda konsultföretag var vid den här tiden något helt nytt och unikt. Lite senare skulle det visa sig vara ett helt avgörande drag för företagets egen hållbarhet. Medan många andra konsultföretag blivit uppköpta har Bjerking, tack vare sin ägarform, kunnat låta tankar växa med långsiktighet som rättesnöre. Bjerking har aldrig varit till salu, vi investerar i stället i vår egen och våra kunders utveckling och framtid.

Under årens lopp har Bjerking löst problem, utvecklat tekniker och metoder som räknas som milstolpar i den svenska byggteknikens historia. Idag fortsätter vi att investera i nya tankar inom samhällsbyggande.

Att jobba nära kunden med en stark lokal förankring har alltid varit en självklarhet för Bjerking. Vi har länge verkat i huvudstadsregionen där vår verksamhet omfattar ca 440 medarbetare i Uppsala och Stockholm. Numera satsar vi även på fler platser i landet. 2023 invigde vi ett nytt kontor i Luleå och 2024 etablerade vi oss även i Göteborg.

Vi har inom våra olika tjänsteområden kunskap om hur man utvecklar lösningar för moderna och hållbara samhällen. Sven-Eriks tankar om hållbarhet har nog aldrig känts mer aktuella.

Läs mer