Bjerking logotyp

"Det är viktigt för mig att inte bara hänga med i utvecklingen utan även vara med och forma den."

Robin Lundberg, konsult inom digital utveckling och visualisering

Robin Lundberg, född -87.

Hej Robin! Hur kom du i kontakt med Bjerking och hur länge har du jobbat här?

Min bror jobbade på Bjerking när jag flyttade från Umeå till Stockholm. Jag fick kontakt med det nya teamet Digital Informationshantering och började efter sommaren 2021.

Vad har du för bakgrund?

Jag är utbildad inom 3D och datorgrafik på Nackademin. Jag har bland annat arbetat med visualisering och 3D-samordning på WSP och 3D/GIS-utveckling på Umeå kommun. Programmering är något jag intresserade mig för tidigt och har lärt mig själv på vägen.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter och ansvarsområden?

Jag arbetar med effektivisering genom utveckling och visualisering. Mitt arbete innefattar att skapa applikationer som tillgodoser både interna företagsbehov och kundspecifika projekt.

Så du arbetar även med intern utveckling?

Javisst, genom att utbyta idéer och erfarenheter kan vi förstå hur andra enheter fungerar och på så vis upptäcka processer som kan optimeras. Ibland kan enheterna vara omedvetna om sina egna utvecklingsmöjligheter, men genom ett nära samarbete kan vi tillsammans hitta nya lösningar som gynnar hela organisationen.

Ert team arbetar med Digital informationshantering, vad bidrar du med i teamet?

Vi är ganska breda i vårt team. Vi jobbar med BIM, 3D, GIS, datasamordning, visualisering och utveckling – både app-, webb- och verksamhetsutveckling. Mitt arbete fokuserar mycket kring att utveckla applikationer i kombination med visualisering för att skapa intuitiva och effektiva lösningar.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

Vi är ett ganska litet men sammansvetsat team som arbetar med utveckling. Dagen brukar börja med kort avstämning och kaffe. Är vi inne på kontoret ser vi också till att hinna med en pingismatch.

Vad gör jobbet extra utmanande/roligt?

Det jag tycker är roligast, det är utvecklingsprocessen och att få arbeta tillsammans med andra enheter. När vi samarbetar blir resultaten av våra applikationer så mycket bättre. En utmaning vi står inför är dock att förtydliga vikten av vad vi gör för våra kollegor internt, eftersom de är så engagerade i sina egna projekt. Och självklart, kunduppdragen kommer alltid först. Men det är just denna balansakt som är lite av tjusningen!

Vad gör att du trivs på Bjerking?

Det är framför allt framåtandan och att det ges utrymme att kunna utvecklas som gör att jag trivs här. Vi är en ganska ny avdelning och digitalisering är ett satsningsområde så vi måste hela tiden hänga med i utvecklingen. Just nu är det mycket fokus på AI. Det är en spännande utveckling som gör det möjligt för oss att arbeta väldigt effektivt.

Vilka förmåner uppskattar du mest hos Bjerking?

Förtroendet att kunna arbeta på distans, det underlättar min vardag som småbarnsförälder. Sen är jag också tacksam för att vi blir uppmuntrade att utveckla oss.

Vad är bäst med att jobba på Bjerking?

Det bästa med Bjerking är satsningen på utveckling och att bli ett smartare företag. Att få skapa produkter som kan göra skillnad på riktigt. Det får mig att vilja bli kvar här länge.

Vad vill du säga till någon som funderar på att söka sig till Bjerking?

Det viktiga är att förstå kopplingen mellan olika teknikområden. Samarbete och helhetsperspektiv är otroligt viktigt. Sen skadar det inte att man är en riktig fena på programmering. Känner du dig träffad? Kom till oss!

Berätta något om vem du är privat.

Jag har rest mycket och bott utomlands en längre tid, men just nu är det mycket fokus på barnen. Hockeyträning, fotbollsträning, barnkalas, you name it. Under pandemin började jag intressera mig mer för natur och friluftsliv. Vi campar med familjen, åker båt i skärgården och badar nästan året om eftersom vi bor vid havet.

Hur omtänker du framtiden?

Jag söker ständigt efter nya sätt att optimera och automatisera processer genom utveckling, både inom företaget och i våra kundprojekt. Det är viktigt för mig att inte bara hänga med i utvecklingen utan även vara med och forma den, för att vårt jobb ska bli smartare och mer tidseffektivt.

Läs mer