Bjerking logotyp

Rachel Marzban, BIM/CAD-samordnare

"För mig är det viktigt att jag får vara den jag är och att jag kan känna mig stolt över min arbetsplats."

Rachel Marzban, född -88. BIM/CAD-samordnare.

Vad är ditt första intryck av Bjerking och vad var det som gjorde att du sökte dig hit?

Namnet var bekant sedan studietiden och arbetsmarknadsdagarna. När jag började kolla närmare på vad Bjerking gör och hur bred kompetens som finns i organisationen blev jag ännu mer intresserad. När jag sökte jobb prioriterade jag Bjerking som har sunda värderingar och ett bra hållbarhetstänk: både socialt och miljömässigt. För mig är det viktigt att jag får vara den jag är och att jag kan känna mig stolt över min arbetsplats.

Vad har du för utbildning?

Jag läste högskoleingenjörsutbildningen Byggteknik & Design på KTH.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter och ansvarsområden?

Jag är fortfarande ny, men har hunnit jobba med digital informationshantering redan på olika sätt. Att arbeta med digitalisering och informationshantering ger möjligheter att förbättra processer och hitta nya lösningar. Nu ligger fokus på att ytterligare implementera BIM i vår verksamhet.

Hur är samarbetet i teamet?

Vår avdelning är relativt ny så teamwork är något vi jobbar med i gruppen just nu.

Hur har det fungerat för dig att arbeta under pandemin?

Det är kämpigt med distansarbete, men efter att ha varit i den här sitsen i drygt ett år så behöver vi tala om det här som ett normalläge. Vi pratar ofta om att motivation är det som behövs, men det krävs också väldigt mycket disciplin. Jag tror på en flexibel framtid där det är möjligt att arbeta både hemma och på kontoret, jag vill ju träffa mina kollegor!

Vad är det som gör jobbet extra spännande och roligt? Och vad engagerar dig?

Så länge jag förstår vad jag arbetar för är allting spännande. Klart att det finns vissa moment som är mindre roliga men så är det på alla jobb. Utmaningar engagerar mig. Att hitta lösningar är det roligaste som finns! Sedan behövs det lite flow också för balansen.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?

Det mest utmanande är att få alla på banan. Man kan skapa hur bra och häftiga lösningar som helst, men i slutändan måste alla både förstå och dessutom använda det man gjort – annars blir det bara pannkaka. Kommunikation är nyckeln till allt: lyhördhet och att möta människor och organisationer där de är för att sedan tillsammans gå framåt.

Vad gör att du trivs på Bjerking?

Jag jobbar i ett gulligt team och vi tar oss framåt tillsammans. Vi är himla olika, men det är ju just det som är så bra! Utveckling har aldrig någonsin främjats i en homogen massa. Frihet under ansvar är bra grejer och jag får jobba med det jag tycker är kul.

Hur ser du på din framtid hos Bjerking?

Vi kommer att växa tillsammans känns det som och det tycker jag är fint.

Vad vill du säga till någon som funderar på att söka sig till Bjerking?

Sök! Du ångrar bara det du aldrig gjorde.

Vem är du privat?

Umgänge med familj och nära vänner är prio för mig. Jag är också svag för god mat, konst och klättring.

Och sista frågan, hur omtänker du framtiden?

Jag omtänker framtiden genom att hitta hållbara strategier att utöka den digitala mognaden; både internt och externt. Inom vårt område Digital informationshantering finns inga facit, utan utmaningen ligger i att hitta den bästa vägen både för oss själva och våra kunder för att ta sig framåt på ett naturligt sätt.

Vi kan se på det digitala arbetet och BIM som en resa som alla ska med på, men utifrån det läge de befinner sig och med olika förutsättningar att ta sig framåt. Kort sagt arbetar vi för att göra den här resan så enkel och friktionsfri som möjligt och genom dialog skapa anpassade strategier. Visst låter det spännande?