Bjerking logotyp

Amanda Ödling, trafikplanerare

”Man måste se på saker med nya ögon varje gång”

Amanda Ödling, född -90, Trafikplanerare.

Hur kom du i kontakt med Bjerking?

Jag blev kontaktad av rekryterare och började på Bjerking i aug 2021. Jag kommer senast från COWI där jag arbetade med trafikutredningar, uppdragsledning och anbud.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter och ansvarsområden?

Jag är konsult och ansvarig för tjänsten Trafikplanering. Dessutom är jag hållbarhetssamordnare. Tanken är att min kompetens ska stärka Bjerkings erbjudande rörande trafikutredningar, parkerings- och mobilitetsutredningar, trafikplaner/strategier, mobility management med mera. Jag är placerad på Bjerkings Stockholms-kontor.

Vad gör ni i er arbetsgrupp?

Vi är tre personer med olika bakgrund i vår arbetsgrupp. Vi gör trafikutredningar och skriver rapporter. Det betyder att vi arbetar i tidiga skeden med utredningar för att beskriva trafiken i ett område, se brister och föreslå åtgärder. Det kan också röra sig om punktinsatser där vi kommer in genom andra tjänsteområden och stöttar med vår kompetens.

Vad är det som gör jobbet extra spännande?

Det är väldigt stor variation på uppdragen och det kan handla om allt från utredningar för P-platser till järnvägsuppdrag. Inget uppdrag är det andra likt och det går inte att kopiera från tidigare uppdrag utan man måste se på saker med nya ögon varje gång. Det är den här omväxlingen i mitt jobb som är spännande.

Vad engagerar dig på jobbet?

Just nu är jag väldigt fokuserad på att få igång vår nya tjänst Trafikplanering och få in uppdrag så att vi kan utöka teamet ytterligare. Att leverera bra arbeten till våra beställare är något som engagerar mig och även internt att få samarbeta med andra områden där vår kompetens kan behövas.

Vad gör att du trivs på Bjerking?

Jag gillar det här företaget för det är många trevliga kollegor. Bjerking är medarbetarägt, har en familjär känsla och satsar mycket på sina medarbetare. Det är prestigelöst och man upplever inte den här toppstyrda känslan som finns på många andra företag. Jag tycker mycket om det faktum att vi blir bjudna på frukost varje dag och dessutom har Bjerking ett mer förmånligt friskvårdsbidrag än min förra arbetsgivare.

Hur ser du på din framtid hos Bjerking?

Jag är ju fortfarande ny (april 2022) och trivs jättebra. Jag tror att jag kommer stanna här länge. Jag vill bygga upp teamet, agera mentor och se till att vi blir en bra grupp. Jag vill bidra till trivsel och minskad personalomsättning på Bjerking. Dessutom vill jag försöka se till att vi får mer kontakt med kollegorna i Uppsala.

Vad vill du säga till någon (nyutexaminerad) som funderar på att söka sig till Bjerking?

Kom! Här på Bjerking finns många möjligheter att testa och byta mellan olika områden och hitta sin grej. Vill du ha en trevlig familjär känsla på jobbet så är du välkommen hit.

Vem är du är privat?

Jag gillar sällskapsspel och hänger mycket med mina barn och mina vänner. Jag gillar att röra på mig och åker gärna på skidor eller snowboard i fjällvärlden. Till sommaren planerar jag att åka till Nederländerna med mina vänner för att gå på festivalen Awakenings.

Hur omtänker du framtiden?

Det är väldigt viktigt med hållbara transportmedel och här finns mycket att arbeta med för att vi ska bli mindre bilburna. Sen vill jag gärna bidra till att Bjerking som företag ska växa.