Bjerking logotyp
Tjänstebild

Kungspassagen

I korsningen Kungsgatan/S:t Persgatan i Uppsala står sedan 2021 en ny kontorsbyggnad. På uppdrag av Castellum har Bjerking varit delaktiga i projekteringen av Kungspassagen sedan starten 2015. Bjerking var en av de första hyresgästerna och flyttade in på plan 5–7 i november 2021.

Under hela projekteringsfasen har stort fokus legat på miljö och välmående för lokalernas nyttjare, då Castellums ambition var att klassa byggnaden som Miljöbyggnad Guld och Well Guld.

Efter en tids fördröjning av beslut från Mark- och Miljödomstolen drog projektet igång igen och leverans av bygghandlingar för installationer skickades in början av 2020.

Bjerking fick utökat förtroende att även projektera installationer för hyresgästanpassningar i den befintliga byggnad som den nya kontorsbyggnaden ansluter till. Den befintliga byggnaden innefattar kontor i fyra plan, totalt 4 600 m². Projekteringen pågick fram till 2023.

Uppdraget startade alltså 2015 och huvuddelen av byggnaden färdigställdes i november 2021. Därefter kunde Bjerking som första hyresgäst flytta in på plan 5–7.

Det har varit en fantastisk resa och vi haft förmånen att projektera byggnaden genom hela processen från idé till färdig byggnad, säger Mats Hemström, affärsområdeschef och uppdragsansvarig. Att därefter få möjlighet att vara hyresgäst i en byggnad med så höga miljökrav och enastående inomhusklimat gör det hela oslagbart!

Tar man sig hela vägen upp till plan 8 belönas man med en stor terrass med utsikt över hela Uppsala. Här finns Castellums utekontorskoncept workOUT. På takterassen kan du njuta av mils vid utsikt både när du jobbar, tar en kafferast eller minglar på en AW. Det finns eluttag placerade intill bänkar för laddning och sittplatser i alla väderstreck. Här finns även ett utegym.

Missa inte heller det fantastiska ljuskonstverket signerat av Svante Pettersson. Konstverket är en permanent installation men det intressanta med detta verk är att själva ljuset kan ändra skepnad med till exempel olika kulörer och mönster anpassat till olika teman och högtider under året – flaggdagar, påskfirande och Pride.

Uthyrningsbar yta: 8 200 m²

Antal våningsplan: 8

Lokalstorlek: 400–2 450 m²

Byggnadstyp: Kontorsbyggnad med lokaler i entréplan

Bildkälla: Castellum; Emil Fagander; Svante Pettersson

Beställare: Castellum AB

Bjerkings ljuskonstnär Svante Pettersson har designat ljusbågarna utanför kontoret.

Kontakt

Upptäck fler uppdrag