Studenternas

År 2020 börjar ett nytt kapitel för Studenternas i Uppsala. Exakt på den plats där en av Sveriges mest anrika idrottsplatser - Studenternas - legat sedan 1909 får Uppsala nu en modern fotbollsarena. Det är inte bara en fotbollsplan utan också en plats för möten, event och konserter - plus 13 000 kvm kontor och kommersiella ytor. Bjerking är en av de aktörer som är anlitade för att ro detta omfattande projekt i hamn.

Byggandet av den nya anläggningen sker medan fotbollsplanen används för seriespel  av ett allsvenskt fotbollslag, Sirius. En faktor som gör det hela lite extra spännande och som kräver ett omfattande samarbete mellan alla olika aktörer. 

Bjerkings uppdrag består av installationsbyggledning, projekt- och byggledning, miljö och geoteknik, landskapsarkitektur, VA-projektering och besiktning.

- Att få vara med och utveckla Studenternas känns prestigefullt, det är roligt att få vara med och bygga ett landmärke. Det är ett komplext och brett projekt som passar Bjerking bra eftersom vi har så många olika discipliner i företaget, berättar Sakari Laine installationsbyggledare på Bjerking.

Allt ska vara klart för inflyttning våren 2020 och anläggningen byggs och ägs av Uppsala kommun Sport- och rekreationsfastigheter AB.

HÄR kan du följa bygget live.