Bjerking logotyp

Bjerking rekryterar Mattias Långström till järnvägsenheten

Bjerking har rekryterat Mattias Långström till rollen som digital strateg på den nystartade järnvägsenheten. Med Mattias på plats adderas flera års erfarenhet av järnvägsprojekt och kompetens till Bjerkings redan stora kompetensbank.


Det medarbetarägda teknikkonsultföretaget Bjerking har rekryterat Mattias Långström till rollen som digital strateg på den nystartade järnvägsenheten. Med Mattias på plats adderas flera års erfarenhet av järnvägsprojekt och kompetens till Bjerkings redan stora kompetensbank.

Mattias Långström får rollen som digital strateg på Bjerkings nya järnvägsenhet. Mattias har arbetat med järnväg i stora delar av sitt yrkesverksamma liv. Han kommer närmast från SWECO där han hade rollen som datasamordnare. Han har även varit ett antal år på Banverket projektering och Vectura. Men nu är Mattias redo att lära sig nya processer och arbetssätt och fortsätta utvecklas och byta erfarenheter med kollegorna på Bjerking.

Jag ville göra något nytt och när jag fick detta erbjudande kändes det väldigt bra. Jag upplever att Bjerking präglas av omtanke, välvilja och en positiv stämning. Företaget växer och det finns en framtidstro. Sedan gillar jag idén om att omtänka. Att vi är på gång med att öppna ett nytt kontor här i Luleå gör ju det hela ännu bättre.

Rekryteringen av Mattias och uppbyggnaden av en ny järnvägsenhet är en del av Bjerkings nationella expansionsplan. Under året planerar företaget att bygga upp ett team och öppna kontor i såväl Luleå som Västsverige. Med denna expansion vill Bjerking kunna ta del av de industriprojekt och den gröna omställningen som sker i exempelvis norra delen av landet, inte minst på järnvägssidan.

Jag kommer i första hand att fokusera på järnvägsenheten och är glad att Bjerking redan vunnit avtal tillsammans med samarbetspartners för projektering av Ostlänken och den spännande Kolmårdsentreprenaden, med en av Sveriges längsta järnvägstunnlar. Jag tror det snart kommer mera.