Bjerking logotyp

Bjerking gör k-projektering för trästomme i projekt Hasselbacken

Hasselbacken och Djurgården ska bli navet till Stockholms kulturliv och kulinariska värld, en destination året runt, för både nationella och internationella besökare. Bjerking har fått uppdraget att ta fram konstruktionshandlingar för trästomme för de nya byggnaderna i detta inspirerande projekt.


Under lång tid var Hasselbacken navet för Stockholms nöjes- och kulturliv. Nu har en vision vuxit fram för hur området Hasselbacken och Djurgården ska väckas till liv igen och bli en destination året runt, för både nationella och internationella besökare. Bakom visionen står Björn Ulvaeus och Conni Jonsson som tillsammans äger fastighetskoncernen 3E PROPERTY, där 3E Entertainment är ett av dotterbolagen.

- Vi vill återskapa glansdagarna på Hasselbacken och därmed bidra till att åter göra Djurgården till navet i Stockholms kulturliv och kulinariska värld. För att lyckas med det måste vi rekonstruera och utveckla Hasselbacken genom att återföra funktioner som funnits historiskt samt utveckla hotellet med fler rum, restauranger, barer och caféer tillsammans med ett nöjes och rekreationsutbud i världsklass, säger Daniel Christensen, vd för 3E Entertainment.

Bjerking tar fram konstruktionshandlingar för trästomme för de nya byggnaderna i detta projekt. Björn Johanson, Specialist träkonstruktion på Bjerking säger:

- Det här är ett mycket intressant och inspirerande projekt och vi är väldigt glada över att få göra k-projektering för trästomme.