Bjerking logotyp

Bjerking bidrar till upprustning av toppmodern biograf

Bjerking har levererat systemhandlingarna till NCC för nybyggnationen av Filmstadens nya toppmoderna biograf på Dragarbrunnsgatan i Uppsala.


Bjerking har levererat systemhandlingarna till NCC för nybyggnationen av Filmstadens nya toppmoderna biograf på Dragarbrunnsgatan i Uppsala. Den befintliga fastigheten som ägs av Uppsala Akademiförvaltning kommer delvis att rivas och ersättas av en ny byggnad i 8 plan. Här planerar man att erbjuda filmupplevelser i 13 salonger samt servera mat och dryck i restaurangmiljö. Biografen kommer hantera IMAX-formatet, vilket ställer mycket höga krav på rumsklimat, akustik och tillgänglighet.

Enhet VVS & Styr tar hand om uppdraget med Robert Norström som uppdragsansvarig. Handläggare: Ludvig Rostvik, Mårten Vallin och Niklas Folkesson. Energiberäkning: Erik Smits