Bjerking bidrar med lego och expertråd till framtida ingenjörer

Bjerking bidrar med lego och expertråd till framtida ingenjörer

För två år sedan tog tolvårige Hugo Sabelsköld kontakt med Ulrica Backlund, verksamhetschef på Fyrisgården. Önskemålet var att Fyrisgården skulle starta en legogrupp. Hugo har en muskelsjukdom och därmed begränsade möjligheter att till exempel idrotta. Men lego älskade och älskar Hugo. I dag är han 14 år och hans dröm är att en dag bli legodesigner.

Verksamheten fick ordentlig fart för ett år sedan när legoentusiasten Daniel Eggens tog över som ledare. Men i takt med att populariteten ökade, dök ett problem upp - legot räckte inte till och det fanns inga pengar till att köpa mer. Under jakten efter en lokal sponsor knöts kontakter med Bjerking. En annan legoentusiast är Ludvig Rostvik, ingenjör hos oss på Bjerking, det ledde i sin tur till att Ludvig åkte till Fyrisgården en septemberkväll för att dels skänka lego till verksamheten men också för att vara där och bygga med barnen.

- Det här var den roligaste kvällen på väldigt länge, att få dela min kunskap och bygga lego med barnen var både kul och inspirerande. Om det dessutom inspirerade någon eller några av dem att senare i livet söka sig till ingenjörsyrket så vore det fantastiskt, säger Ludvig Rostvik.

 

 Ledare Daniel Eggens, Hugo Sabelsköld, Ludvig Rostvik

Senast publicerad: 2017-10-03