Erika Billinger

"Det allra bästa med Bjerking är människorna!"

Erika Billinger, född -86

Konsult inom Life Science

 

Vad är ditt första intryck av Bjerking och vad var det som gjorde att du sökte dig hit?

Mitt första intryck av Bjerking fick jag av Christian Reinmar när vi möttes första gången. Jag minns att jag tyckte att det verkade vara ett spännande företag med många områden och där man månar om sina anställda. Det stämmer fortfarande. Jag fastnade också för att Bjerking är medarbetsägt och lagom stort jämfört med andra konsultbolag.

Vad har du för utbildning?

Jag har läst civilingenjör i Kemiteknik med läkemedelsinriktning och disputerat i biokemi vid Uppsala universitet.

Berätta lite om dina arbetsuppgifter och ansvarsområden?

Just nu jobbar jag som produktutvecklare på ett mindre läkemedelsföretag här i Uppsala. Den mesta tiden ägnar jag åt att verifiera slutprodukten och visa att den håller vad den lovar. 

Kan du berätta kort om ett spännande uppdrag du medverkat i?

I nuvarande uppdrag utvecklar vi ett läkemedel som kan rädda liv vid en opioidöverdos. Baserat på en ny teknologi för intranasala formuleringar är målet att utveckla ett akutläkemedel som är snabbare och mer långtidsverkande för att ännu mer effektivt vända en överdos. Sedan pandemin slog till har överdoser ökat markant, vilket gör detta läkemedel extra viktigt.

Hur samarbetar ni i er arbetsgrupp?

Eftersom flera i vår grupp är ute hos kund till 100 procent ses vi mest för att bara umgås socialt. På senare tid har flera i gänget uppdrag på samma ställe och det är förstås extra roligt att träffa Bjerkingkollegor dagligen. Förhoppningsvis är det en ny trend som håller i sig. Annars brukar vi se till att samlas på Bjerkings kontor en dag i veckan. Det är bra för sammanhållingen.

Hur har det fungerat för dig att arbeta under pandemin?

Just nu jobbar jag hemifrån pga pandemin och jag tycker det har gått förvånansvärt bra att sitta hemma, även om vi bara kan ses via teams! Men jag ser verkligen fram emot att träffas på riktigt igen, både kollegorna i mitt uppdrag och kollegorna på Bjerking.

Vad är det som gör ditt jobb extra roligt?

Att jobba som konsult kan ge många olika typer av uppdrag och man vet inte vad nästa uppdrag blir, det gillar jag!

Vad engagerar dig på jobbet och vad är mest utmanande?

Spännande, kluriga och utmanande arbetsuppgifter engagerar mig, och att träffa kollegor! Jag gillar den sociala biten och att lära känna nya människor. Just nu är det mest utmanande att genom olika typer av studier visa att produkten håller vad den lovar till 99.99 procent.

Vad är det som gör att du trivs på Bjerking?

Alla härliga människor i vår grupp samt den goa stämningen som finns överlag hos Bjerking. Det är ett inkluderande gäng och en varm atmosfär. Jag gillar att det är stor variation i uppdragen och att jag själv har möjlighet att påverka mina uppdrag. Men det allra bästa med Bjerking är människorna!

Hur ser du på din framtid hos Bjerking?

Jag ser fram emot den! Det ska bli kul att få utveckla mig själv genom nya utmaningar och uppdrag men även att få fokusera internt på hur vi kan utveckla Life Science-gruppen. 

Har du några tips till någon som är nyexaminerad och nyfiken på konsultbranschen?

Jag tror det är en bra väg att gå för att få just möjligheten att testa på olika saker och se vad man trivs bäst med. Det är mycket utvecklande och framför allt roligt med stor variation i sitt arbete.

Vad vill du säga till någon som funderar på att söka sig till Bjerking?

Sök! Här finns härliga kollegor, go stämning och roliga uppdrag!

Vem är du privat?

När jag inte är på jobbet så älskar jag att hålla i gruppträningspass, vilket jag gör på ett gym här i Uppsala. Annars är det himla trevligt att resa och upptäcka nya platser, det saknar jag lite extra mycket just nu.