Bjerking logotyp

Moustapha Ismail, konsult Life Science

”Jag får göra mycket mer som konsult än jag fick göra som anställd.”

Moustapha Ismail, född -88, senior konsult Life Science

Moustapha Ismail bor i Stockholm med fru och två barn. När han inte jobbar umgås han med familj och vänner. Han har ett brinnande nördintresse för teknik och nya saker som kommer ut på marknaden. Han älskar vatten och har alltid den uppblåsbara kajaken i bilen. När tillfället uppenbarar sig ger han sig ut på en paddlingstur vid Sätrabadet, i Tumba- eller Bromma-trakten. Här kan han koppla av och njuta av egen tid, ibland även med ett fiskespö i handen.

Hur kom du i kontakt med Bjerking och hur länge har du jobbat här?

Jag jobbade på ett läkemedelsföretag när jag blev kontaktad av en rekryterare via LinkedIn sommaren 2019 som sa ”ge dem en chans”. Sen kom jag på intervju med Christian och några kollegor från teamet och fick en bra känsla för gruppen och företaget. Jag fick känslan att här kan jag jobba, trots att jag alltid tänkt att jag inte kan jobba som konsult på grund av rädslan att sakna tillhörighet. En annan sak som tilltalade mig var medarbetarägandet. Ett vanligt företag är väldigt toppstyrt men här på Bjerking får man möjligheten att vara med och påverka. Så jag tackade ja och började i januari 2020.

Vad jobbar du med?

Jag är seniorkonsult inom Life Science, just nu på uppdrag hos samma företag - min tidigare arbetsgivare - som är kund till Bjerking. Att jobba som Life Science-konsult skiljer sig lite från andra konsulter eftersom vi ofta sitter ute hos kund.

Jag jobbar i olika verksamhetsprojekt i rollen som projektledare eller processingenjör där jag kvalificerar utrustning. Det varierar från implementering av nytt IT-system till tech transfer från en site till en annan. Just nu projektleder jag ett större projekt som innebär utbyte av serialiseringssystem samt ett mindre projekt där vi uppgraderar ett klimatövervakningssystem.

För den som inte vet vad kvalificering är så betyder det att man kontrollerar verksamhetens och regulatoriska krav på utrustningen och att man kan använda den till det den är ämnad för. Vi säkerställer att utrustningen uppfyller kraven för processen och uppfyller kraven på CE-märkning och annat.

Hur känns det att arbeta för samma arbetsgivare som tidigare?

Jag har fått möjlighet utvecklas och jag får göra mycket mer som konsult än jag fick göra som anställd. Tidigare var jag fast i en roll i organisationen men nu får jag möjlighet att ta olika roller i olika projekt. Jag trivs verkligen som konsult och vill absolut inte gå tillbaka till att vara anställd för då skulle jag känna mig låst.

Vad är det som gör att du trivs på Bjerking?

Det är kollegorna och vår inkluderande grupp som gör det. Jag kände mig hemma direkt när jag började här. Vår teamledare Johan har gett oss en grym introduktion till företaget och det bidrar förstås att arbetsgivaren tar hänsyn till balansen mellan arbete och fritid, och att jag får möjlighet att utvecklas professionellt.

Life Science-teamet är en bra grupp med högt i tak. Här finns en otrolig gemenskap och vi håller kontakt hela tiden även fast vi sitter ute hos kund. Vi har både seriösa och oseriösa gruppchattar för att ventilera och bolla frågeställningar när vi behöver hjälp. Ibland delar vi misstag som vi kan skratta åt eller så är vi bara sociala med varandra. Vi känner tillhörigheten till Bjerking och ser oss som en grupp, trots att vi finns både i Uppsala och Stockholm.

Vi träffas så ofta vi kan och synkar när vi är inne på kontoret. Vår chef Christian besöker oss ibland ute hos kund. Han är en person som bryr sig och kollar läget regelbundet. Jag kan kontakta honom eller min teamledare Johan när som helst och det uppskattar jag väldigt mycket.

Har du möjlighet att arbeta hemifrån eller är du ute hos kund hela tiden?

Jag är mest ute hos kund men en dag i veckan samlas hela teamet på kontoret. Jag jobbar numera hemma väldigt sällan men har möjlighet att göra det om det behövs. Jag gillar att vara på jobbet.

Vad i ditt jobb är extra utmanande eller roligt?

Det som är spännande med mitt jobb är att inget projekt är det andra likt i den här branschen som utvecklas hela tiden. Jag jobbar hela tiden med nya människor och processer och ny utrustning. Det är både utmanande och roligt och jag känner att jag utvecklas av det.

Hur omtänker du framtiden?

Jag är trevlig mot andra människor – en främling kan ju vara en framtida kollega! Jag vill verkligen vara en god medmänniska.